Logo-trofæjagt

Her kan læse mere om North Greenland Hunting

Om North Greenland Hunting

North Greenland Hunting I/S blev etableret i maj 2014 og drives af to Outfittere Frank T. Larsen og Nîsínguak’ L. Geisler. Vi er begge erfarne jægere og vi har meget erfaring med at færdes i den grønlandske natur.

North Greenland Hunting har hjemme i byen Qasigiannguit i den sydlige ende af Diskobugten – Vi er dermed Grønlands nordligste udbyder at trofæjagt på moskusokse.

Om sommeren har vi vores primære jagtområde i bunden af fjorden Orpissooq ca. 30 km syd for Qasigiannguit. Jagtområdet er en del af området Naternaq (Lersletten), der er kendt for at have en god bestand af moskusokser.

North Greenland Hunting’s mission er, at give vores internationale kunder en klassisk grønlandsk jagt og en uforglemmelig oplevelse.

Vores guides er de lokale, som har passion for jagt og natur. De har et indgående kendskab til jagtområdet, vejrforhold samt ikke mindst byttedyrene. De er derfor i stand til at give Jer den bedst mulige rådgivning om forholdene.

Dermed sikrer vi os at du får en sikker og unik jagt oplevelse.

Nîsínguak’ L. Geisler

Nîsínguak'-L.-Geisler

Jeg er født og opvokset i Qasigiannguit, siden jeg var lille knægt har jeg været glad for at gå på jagt, at fiske, køre hundeslæde og udforske naturen. Jeg har erfaring med jagt på moskus og på rensdyr samt jagt på fugle, hare og sæl. Mit første moskus, har jeg skudt da var 13 år.

Oplevelsen af moskus jagt, at bruge kræfter, at udfordre sig selv, Grønlands unikke natur og ikke mindst følelsen af, når man lige har nedlagt den dyr som man har sat sit mål for. Det er den oplevelse og følelse jeg gerne vil dele med internationale jægere og give en mulighed for at opleve den.

Mit modersmål er grønlandsk, taler og forstår dansk og kan begå mig på engelsk.

Frank T. Larsen

Jeg er født og opvokset i Danmark, men har siden 2004 boet i Grønland. Siden jeg kom til Grønland har jagt og friluftliv været min helt store passion. Jeg er blevet oplært i jagt, sejlads og hundeslædekørsel af de lokale fangere i den nordgrønlandske bygd Kullorsuaq.

Mine specialer er vinterjagt, hundeslæde, friluftliv i det grønlandske vinterfjeld og Uuttoq-fangst (jagt på sæl der ligger og hviler på isen).

Mit modersmål er dansk, jeg taler og forstår udmærket engelsk og kan begå mig på grønlandsk

 

Qasigiannguit

Qasigiannguit blev grundlagt i 1734, og er dermed den næstældste by i Grønland. Qasigiannguit er ikke en stor by med omkring 1100 indbyggere, byen har dog en stor historisk betydning indenfor rejefiskeri i Grønland.

Omgivelsen ved Qasigiannguit er uvurderlig smuk, og dette kan opleves selv ved at tage på ture i området.

 

Dyrelivet

I 1993 blev 31 moskusokser flyttet til Naternaq (Lersletten). Bestanden har i dag (2014) vokset sig så stor at den kan bære en årlig afskydning på 135 dyr pr. år.

Udover moskusokser byder området på de sædvanlige arktiske byttedyr; ræv, hare og rype (som kan skydes under vinterjagten).

I august måned begynder sælerne at trække tættere på kysten, og det vil være muligt at forsøge at jage dem i området vest for Qasigiannguit.