Qaqqarsuaq

DSC_0013

Qaqqarsuaq er navnet på det 456 m høje fjeld ca. 2 km SØ for Qasigiannguit. Fra toppen af Qaqqarsuaq er der en flot udsigt over byen og den sydlige del af Diskobugten. Med den opstillede kikkert er det muligt at se til byerne Ilulissat og Aasiaat, samt bygderne Ilimannaq og Ikamiut.

Qaqqarsuaq er lettest tilgængelig fra bagsiden. Turen starter ved hundepladserne øst for museet. På turen kommer vi forbi sporene efter den første placering af byen i Illukut (Bryghusbugten). Herfra følger vi stien mod Bings hule. Denne første del af turen kan være temmelig fugtig, så gode, vandtætte vandrestøvler er obligatoriske.

Fra Bings hule er der en fin udsigt ned mod Kangerluluk (Paradisbugten). Herfra drejer vi mod øst og terrænet begynder at stige op imod toppen. Stigningen fortsætter jævnt hele vejen mod toppen, og vi går med en fin udsigt over dalen på Qaqqarsuaqs sydside.

På toppen er der tid til at nyde udsigten og spise den medbragte madpakke inden vi begynder nedstigningen samme vej som vi kom op.

Hele turen er på i alt 12 km.

Varighed: 4-5 timer

Sværhedsgrad: Medium. Turen stiller ikke store krav til deltagernes fysik, men man skal være i stand til at gå op ad en jævn stigning i længere tid. Medbring gode vandrestøvler og vindtæt jakke.

Deltagere: Min. 3

Pris pr. person: DKK 250,- (Ved færre end 3 deltagere er prisen DKK 750,-)

Kontakt: +299 29 05 79